Обучение на аптечния персонал във връзка с ellaOne®

ellaOne® (30 mg улипристал ацетат (ulipristal acetate)) е хапче за спешна контрацепция, което вече се отпуска без лекарско предписание в аптеките в Европа.

Свободната продажба без рецепта на хапчета за спешна контрацепция е от решаващо значение за подобряване на достъпа до тях и за свеждане до минимум на всяко забавяне на приема им. Това е особено важно предвид факта, че хапчетата за спешна контрацепция са по-ефективни, когато бъдат приети възможно най-скоро след полов контакт без предпазни средства.

Съветът на аптечния персонал и ефикасността на спешния контрацептив са двата най-важни фактора при избора на хапче за спешна контрацепция.1

Този уеб сайт е разработен, за да ви помогне да научите повече за ellaOne®. Уеб сайтът е предназначен само за здравни специалисти. Той е насочен към фармацевти в Европейския съюз, помощник-фармацевти и всеки друг от аптечния персонал, който би могъл да продава спешна контрацепция.

Той ще ви помогне да дадете отговорни и надеждни препоръки и подходящи съвети на жени, които търсят спешна контрацепция във вашата аптека.

more

Уеб сайтът ще ви помогне също и да предложите подходяща консултация относно ellaOne®, както и последващи грижи относно контрацепцията, за да се постигнат най-добри резултати за здравето.

trombonebackbottom
Препратки
1. Singh S et al. Stud Fam Plann 2010; 41: 241-50.