Обучение на аптечния персонал

Бързият достъп до ellaOne® след полов контакт без предпазни средства е важен. Когато във вашата аптека идват жени, които търсят спешна контрацепция, е от съществено значение персоналът да знае как да реагира, така че жените да получат помощта, от която се нуждаят, за да предотвратят нежелана бременност.

Portrait of Smiling Woman Pharmacist in Pharmacy

Персоналът трябва да знае:

  • дали вашата аптека предлага спешна контрацепция
  •  дали жените, които искат спешна контрацепция, трябва да бъдат насочени към фармацевт, или искането може да бъде изпълнено от всеки член на персонала
  •   целта ви е да предложите на жените спешна контрацепция възможно най-безпроблемно.

 

На обученията може да подготвите повече примери или да разиграете ролеви сценарии, за да изградите увереност в персонала, че може да се справя спокойно с искания за спешна контрацепция.
Може да насърчите вашите служители да направят процеса на сдобиване с ellaOne® възможно най-безпроблемен. Те трябва да разберат, че спешната контрацепция може да е емоционален момент за жената. В голямо проучване на ЕС 50% от жените заявяват, че за тях търсенето на спешна контрацепция е било притеснително,1 така че са подходящи приветливото посрещане и професионалният подход. Други жени могат да поискат средство за спешна контрацепция по начин, който кара вас и вашите служители да се чувствате неудобно, може би като споделят твърде много интимни подробности или говорят твърде силно или арогантно.  Обмислянето на начини за справяне с подобни ситуации също може да бъде част от ролевото обучение.
Препратки
1. HRA данни във файл. Harris Interactive 2013.